در این مقاله به آشنایی با فوریت های پزشکی و کمک های اولیه میپردازیم. کمک های اولیه یا فوریت های پزشکی دو واژه ای هستند که احتمالا زیاد به گوشتان خورده است. امروزه میتوان گفت داشتن آشنایی با فوریت های پزشکی و کمک های اولیه علاوه بر موقیعت های شغلی که ایجاد میکند، برای هر فردی ضروری می باشد.
چرا که ممکن است در هر لحظه یکی از نزدیکان یا افرادی که در کنارشان هستید دچار بیماری و مشکل شوند.در این زمان با بگارگیری مهارت های فوریت های پزشکی و کمک های اولیه میتوانید اقدامات مورد نیاز را انجام داده و از وقوع حوادث بدتر و شدید تر جلوگیری نمایید.جهت آشنایی با این مهارت در دوره کمک های اولیه در تبریز شرکت کنید.
در کشور ما که حوادث ناگهانی مانند تصادف، حوادث شغلی، سوانح طبیعی،زلزله، سیل، سکته و … رو به افزایش است نیاز با یادگیری و کسب مهارت فوریت های پزشکی نیز افزایش پیدا کرده است.اگر دنبال یه شغل خوب و با کلاس هستی یا یه شغل دوم نیاز داری حتما با شرکت در دوره نسخه پیچی داروخانه در تبریز به این مهارت خوب دست پیدا کن و به شغل دلخواه خودت برس!!!
کمک های اولیه چیست؟
کمک های اولیه مراقبت های خیلی فوری است و اقداماتی که بلافاصله پس از وقوع حادثه و پیش از رسیدن اورژانس و رسیدن به مراکز درمانی برای آسیب دیده که دچار بیماری یا سانحه ناگهانی شده است، انجام می شود.دانستن کمک های اولیه برای همه لازم است؛ حتی اگر کسی مایل نباشد در موقعیتی پرتنش قرار بگیرد تا آن را به کار بندد.
البته این مهارت به هیچ وجه جای مراقبت های پزشکی را نمی گیرد، ولی تا رساندن مصدوم به مرکز درمانی می تواند سودمند باشد و اگر به درستی انجام شود، به خوبی می تواند فاصله بین مرگ و زندگی، بهبود سریع و بستری درازمدت، یا معلولیت و آسیب گذرا را به ما نشان دهد.
اگر در حادثه بتوانید تشخیص دهید که اورژانس جدی پزشکی رخ داده است و بدانید چگونه از کمک و خدمات دیگران بهره ببرید، می توانید در نجات افراد از مرگ حتمی نقش داشته باشید. البته اگر خود مصدوم و همراهان وی نشانه های اولیه را ندانند، تشخیص میسر نمی شود. بیشتر مردم کمک های اولیه را نمی دانند و ممکن است با ندانم کاری وضعیت اضطراری را وخیم تر کنند.
دوره فوریت های پزشکی و کمک های اولیه
در کشورهای پیشرفته، آموزش مستمر کمک های اولیه به گروه های مختلف جامعه، امری بدیهی و معمول است. در کشور ما با توجه به کثرت وقوع حوادثی نظیر تصادف و حوادث شغلی، سوانح طبیعی نظیر زلزله و نیز سکته های قلبی و مغزی از یک سو و احتمال تاخیر نیروهای خبره امدادی در محل حادثه برگزاری دوره ای در زمینه آموزش فوریت های پزشکی و کمک های اولیه را با هدف کاهش آسیب های ناشی از حادثه ضرورت می بخشد.
وظایف تکنسین کمک های اولیه
- تکنسین کمک های اولیه وظیفه معاینه و ارزیابی وضعیت کلی بیمار را برعهده دارد.
- تکنسین فوریت های پزشکی باید بتواند با مرکز اورژانس یا پزشک مشاور به درستی ارتباط برقرار کند. و مشاوره و کمک های لازم را از آن ها دریافت نماید.
- تکنسین فوریت های پزشکی باید از مهارت های لازم برای استفاده از تجهیزات پیشرفته برای رفع مشکلات و بیماری های حاد مانند تنگی نفس برخوردار باشد.
- تکنسین فوریت های پزشکی وظیفه دارد به طور دائم و در هر لحظه علائم حیاتی بیمار مانند نبض، تنفس، فشار خون و … را بررسی و کنترل نماید.
- رساندن بیماران و مجروحان به بیمارستان و مراکز درمانی نزدیک از وظایف تکنسین کمک های اولیه می باشد.
- تکنسین کمک های اولیه لازم است اطلاعات کامل و جامعی از وضعیت بیمار به بیمارستان، پزشک یا مراکز درمانی ارائه دهد.
- تکنسین فوریت های پزشکی باید با اجازه پزشک متخصص داروهای مورد نیاز را به بیمار در آمبولانس تجویز کرده و سایر اقدامات ضروری را تا رسیدن به مرکز درمانی انجام دهد.
- تکنسین فوریت های پزشکی وظیفه دارد تا رسیدن بیمار به مراکز درمانی در کنار او باشد.
- یکی از وظایف تکنسین فوریت های پزشکی رانندگی و رساندن بیمار به نزدیک ترین بیمارستان یا مرکز درمانی می باشد.
- وظیفه اعمال کنترل بر تجهیزات مورد نیاز در آمبولانس و جبران کمبودهای آن بر عهده تکنسین کمک های اولیه می باشد.
- تکنسین فوریت های پزشکی باید به صورت روزانه گزارش تهیه کند.
یادگیری فوریت های پزشکی و کمک های اولیه
- زنده نگهداشتن جان مصدوم و جلوگیری از مرگ
- جلوگیری از پیشرفت صدمات و عوارض احتمالی آن ها
- کمک به کاهش درد فرد آسیب دیده
- جلوگیری از شدید تر شدن عارضه یا مصدومیت
خصوصیات امدادگر
یکی از خصوصیات امدادگر کسب مهارت در جهت کمک به همنوعان خویش است. او از انتقاد دلگیر نمی شود و تا زمانی که فرد ذیصلاح و یا پزشک در صحنه حضور یابد مسیٔولیت جان مصدوم را به عهده می گیرد و اگر صحنه حادثه از طرف مامورین انتظامی کنترل نشده باشد، بایستی مسیٔولیت ایجاد نظم را نیز به عهده گیرد چرا که در یک محیط متشنج و پر از هرج و مرج نمی توان اقدام موثری برای کمک به مصدومین انجام داد.
امدادگر شخصیتی مصمم و با تدبیر دارد، افرادی که در محل سانحه تجمع یافته اند تحت مدیریت وی به کمک مجروحین می شتابند و با قاطعیت در جهت ایجاد نظم و اجرای اقدامات اولیه کمک رسانی به مجروحین و مصدومین انجام وظیفه می نمایند.
البته این موارد تنها مربوط به حوادث و سوانح خیلی بزرگ و مهم نبوده و در یک صحنه تصادف اتومبیل هم صادق است. امدادگر بیش از آنکه حرف بزند عمل می نماید و در حوادث دلخراش روحیه مستحکم و قوی دارد و به بستگان مصدوم و دیگران آرامش می بخشد.
امدادگر فرصت کافی جهت بررسی دقیق وضعیت آسیب دیدگان را ندارد و به همین دلیل کوچکترین علایٔمی که نشان قدرت و شروع ضایعه جبران ناپذیر باشد را مورد توجه قرار داده و با سهل انگاری و اغماض به مصدوم نگاه نمی کند و به گفته او اعتماد می نماید.
در مجموع شخصیت امدادگر و یا خصوصیات وی فوق العاده واجد اهمیت بوده و می توان مهمترین نکات شخصیتی وی را چنین بیان نمود: احساس مسیٔولیت، دانش و مهارت، سرعت و قاطعیت، نظم و خونسردی، مدیریت و دقت.