شاید فکر کنید تنها زبانی که ما با آن صحبت میکنیم گفتار و کلام است. اما جالب است بدانید که زبان کلام و گفتار ما تنها زبان و فن بیان ما نیست! زبان بدن یا Body language ما هم نقش بسیار بزرگ و پر رنگی را در ارتباطات ما ایفا می کند و بدون آن، به هیچ وجه نمی توانیم منظور خود را به مخاطبانمان برسانیم(آموزش زبان بدن در تبریز).
نکته مهم اینجاست که همه افراد ما را در 3 ثانیه اول که می بینند قضاوت می کنند و اگر زبان بدن خوبی نداشته باشیم، حتماً در ذهن آن ها وجهه خوبی نخواهیم داشت. به همین دلیل ما قرار است در این مقاله به طور کامل درباره اینکه زبان بدن چیست ،اهمیت زبان بدن ، آموزش زبان بدن (آموزش فن بیان در تبریز) و هر آنچه که به زبان بدن مربوط است ، صحبت کنیم و تکنیک های فوق العاده برای تقویت این ویژگی بیان کنیم.
زبان بدن چیست
مسلما اولین سوالی که در مورد زبان بدن به ذهن شما می رسد این است که زبان بدن چیست ؛ به هر ارتباطی که در آن از کلام ما استفاده نشود، ارتباط غیر کلامی می گویند. به همین دلیل هم زبان بدن نوعی ارتباط غیر کلامی محسوب می شود. یعنی ما می توانیم بدون این که از کلام خود استفاده کرده باشیم، با زبان بدن مطالب بسیار زیادی را بیان کنیم. بیشترین استفاده زبان بدن هم برای درک و تفسیر بهتر پیام های کلامی است!
آموزش زبان بدن در تبریز
به طور کلی دو راه بیشتر برای تقویت کردن و آموزش زبان بدن وجود ندارد. این دو راه راههایی هستند که توسط بسیاری از افراد امتحان شده است و آنها را به نتایج خوبی رسانده است(آموزش زبان بدن در تبریز).
ایجاد عادت: اولین راه این است که برخی از رفتارهایی را که دوست دارید تبدیل به عادت کنید. مثلاً وقتی که میخواهید جدی به نظر برسید باید بدنتان را عادت بدهید دست به سینه باشد. یا وقتی که میخواهید با کسی همدردی کنید سعی کنید چهرهای مهربان داشته باشید و حتی اگر هم شده او را بغل کنید(آموزش زبان بدن در تبریز).
تمرین: هیچ نوازنده، سخنران و یا بازیگری بدون تمرین به موفقیت نرسیده است. برای تمرین زبان بدن هم کارهای بسیاری زیادی وجود دارد. مثلاً میتوانید جلوی آینه بایستید و همزمان با صحبت کردن حالتهای بدن خودتان را آنالیز کنید(آموزش زبان بدن در تبریز).
8 نکته در زبان بدن
1- موقع صحبت کردن صاف بایستید و راه بروید
طرز ایستادن شما تاثیر زیادی روی دیگران می گذارد و میزان قدرت و اعتماد به نفس شما را به صورت غیر کلامی نشان می دهد. صاف نگه داشتن بدن و قوز نکردن، شانه های رو به عقب و بالا نگه داشتن سر باعث می شود به چشم دیگران با اعتماد بنفس بیایید.
2- موقع ایستادن، پاهایتان را از هم فاصله بدهید
وقتی می ایستید و پاهایتان را به هم می چسبانید احساس عدم اطمینان و تردید را به مخاطب القا می کنید. ولی وقتی پاهایتان را از هم کمی باز می کنید، زانوها را شل می کنید و وزنتان را به پایین تنه منتقل می کنید “استوارتر” و مطمئن تر به نظر می رسید.
3- درجه صدایتان را پایین بیاورید
کیفیت صدای شما عامل مهم و تعیین کننده ای در میزان درک و توجه مخاطبینتان به حساب می آید. سخنرانهایی که با صدای خیلی بلند حرف می زنند در مقایسه با افرادی که صدای پایین تری دارند ضعیفتر و مضطربتر به نظر می رسند و احساس قدرت کمتری را هم منتقل می کنند. یکی از تکنیکهای موثر برای مناسب سازی صدا این است که لبهایتان را روی هم بگذارید و بگویید: «اوم هوم، اوم هوم، اوم هوم». این کار باعث می شود تا صدای شما آرام شود.
4- به موفقیت هایتان در گذشته فکر کنید
برای اینکه اعتماد به نفستان را نشان بدهید و فرد مثبت و خوش بینی تلقی شوید، به موفقیتی که در گذشته به دست آوردید و باعث شد سرشار از حس غرور و اعتماد به نفس شوید فکر کنید. آن حس قدرت و اطمینان فوق العاده را دوباره در خودتان زنده کنید. به یاد بیاورید که در آن روز چطور به نظر می رسید و صدا و لحن صحبت کردنتان چگونه بود(آموزش زبان بدن در تبریز).
5- ژست قدرتمندی به خودتان بگیرید
تحقیقات انجام شده نشان می دهند که کمتر از دو دقیقه بعد از اینکه شما ژست و حالت پر قدرتی به خودتان می گیرید، میزان تستوسترون – هورمونی که با قدرت و تسلط مرتبط است – در بدنتان بالاتر می رود و ترشح هورمون استرس یعنی کورتیزول نیز در بدن شما کاهش پیدا می کند. برای اینکه ژست یک فرد قدرتمند بگیرید فقط کافیست وقتی تنهایید دستهایتان را پشت سرتان بگذارید و پاهایتان را روی میز دراز کنید.
6- تماس چشمی مثبت را با مخاطبتان حفظ کنید
ممکن است شما ذاتا فرد درونگرایی باشید، خجالتی و کمرو باشید یا به شما یاد داده باشند که ارتباط چشمی طولانی مدت داشتن با دیگران کار خوبی نیست؛ ولی خوب است بدانید صاحبان کسب و کارهای مختلف در آمریکا، اروپا، استرالیا و سراسر جهان این کار را می کنند و اتفاقا نتیجه خیلی خوبی هم از آن می گیرند(آموزش زبان بدن در تبریز).
7- موقع حرف زدن از دستهایتان استفاده کنید
تصویربرداریهای انجام شده از مغز نشان می دهد که قسمتی از مغز به نام بروکا (Broca) که در تولید گفتار نقش مهمی ایفا می کند، نه فقط موقع صحبت کردن، بلکه وقتی دستهایمان را تکان می دهیم هم فعال می شود. از آنجایی که حالت بدن شما با لحن و گفتارتان ارتباط یکپارچه ای دارد، استفاده مناسب از دستها می تواند تاثیر گفته های شما را چند برابر کند.
8- لبخند بزنید
لبخند زدن تاثیر فوق العاده قوی و شگرفی روی ما می گذارد. مغز انسان چهره های شاد را تشخیص می دهد و ما به طور ناخودآگاه به سمت افرادی که لبخند می زنند جذب می شویم. لبخند زدن نه تنها باعث ایجاد حس خوب در خود شما می شود، بلکه به اطرافیانتان هم می گوید که شما قابل اعتماد هستید(آموزش فن بیان در تبریز).
زبان بدن در مزاکره چه نقشی دارد
زبان بدن یا تن گفتار (به انگلیسی: Body Language) یکی از بخش های جذاب و مهم در آموزش اصول و فنون مذاکره محسوب میشود.با آموزش زبان بدن و یادگیری تکنیک های زبان بدن میکوشیم در هر نوع ارتباط و مذاکره با دیگران، پیام خود را به شکلی دقیقتر و مناسبتر برای طرف مقابل ارسال کرده و نیز، پیامهای او را تا حد امکان به شکلی دقیقتر دریافت و تفسیر کنیم(آموزش زبان بدن در تبریز).
آموزش زبان بدن در دوره فن بیان
در دوره فن بیان در تبریز، آموزش زبان بدن نیز جزء مباحث مورد آموزشی آموزشگاه کاسپین قرار میگیرد. زبان بدن به عنوان یک عنصر اساسی در ارتباطات غیرکلامی، در فهم و ارتباط موثر با دیگران بسیار مهم است. در این دوره، شرکتکنندگان با اصول و تکنیکهای زبان بدن آشنا میشوند و روشهایی برای استفاده موثر از حرکات بدن، ایما و اشارات غیرکلامی را یاد میگیرند.
در آموزشگاه کاسپین، مفاهیمی همچون اصول انتخاب موقعیت بدن، حرکات دست و صورت، نحوه استفاده از ژستها و حرکات مختلف بدن در ارتباط با مخاطبان، اهمیت نگاه و لبخند در ارتباطات غیرکلامی و تأثیر آن در انتقال پیام به صورت بهینه و غیره آموزش داده میشود. با تمرینهای عملی و فعالیتهای گروهی، شرکتکنندگان درک بهتری از ارتباطات غیرکلامی پیدا کرده و مهارتهای زبان بدن خود را بهبود میبخشند(آموزش زبان بدن در تبریز).
سر فصل های آموزشی دوره فن بیان در آموزشگاه کاسپین
- مهارت های کلامی و تقویت حنجره
- آشنایی با مهارت های ارتباطی موثر
- نگارش متن سخنرانی
- راهکارهای رفع خجولی
- اصول متقاعد سازی
- روش های حاضر جوابی
- بداهه گویی، زبان بدن، مدیریت جلسات
- روش های غلبه بر ترس و استرس در سخنرانی