041-4164 ircas.ir@gmail.com تایم کاری : شنبه تا پنج شنبه تبریز-خ آزادی-بعد روگذر ابوریحان

آموزش اصول و فنون تدریس در تبریز

به طور کلی در آموزش و پرورش ، به تبادل دانش و تجربه بین فرا دهنده و فراگیر ، تدریس می گویند که خوشبختانه در سال های اخیر همواره رو به رشد بوده و هست . فنون تدریس ابتدایی ، دارای تکنیک های خاص خود بود و عمداتا مبتنی به معلم بود ، به این صورت که معلم ، موضوع خاصی را توضیح می داد و دانش آموزان موظف به یادداشت برداری بودند ، که در مواردی خاص بسیار مفید بود ، اما امروزه سعی در بیدار کردن کنجکاوی و تمایل به یادگیری بیشتر دانشجویان دارند(آموزش اصول و فنون تدریس در تبریز) .

 

 

 

فنون تدریس چیست ؟

روش و فنون تدریس بیشتر بر اساس خلاقیت فرادهنده شکل می گیرد که دانستن این فنون ، به آسانی و سهولت تدریس کمک می کند ،در تدریس 3 موضوع اصلی حائز اهمیت است :

  1. تعامل بین فرادهنده و فراگیر
  2. هدفی از قبل تعیین شده توسط فرادهنده
  3. ایجاد محیطی برای یادگیری آسان روش های تدریس مختلفی وجود دارد و هر مدرس ، روش تدریس مختص به خود را دارد .

در واقع هیچ روش تدریس ثابتی وجود ندارد و بستگی به شرایطی مثل موضوع درسی ، هدف آموزش ، سن و سطح مخاطبان و … دارد ، بنابراین مدرس باید از روش های تدریس الهام بگیرد و خود بهترین و مناسب ترین روش را به کار گیرد .

همانطور که گفته شد روش و فنون مختلفی برای تدریس وجود دارد که به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد :

کنفرانس (Lecturing) امروزه در مدارس ، روش کنفرانس به عنوان یکی از اولویت های تدریس محسوب می شود . اگرچه این روش به مدرس این شانس را می دهد که از حجم کار خود بکاهند اما ممکن است مانع یادگیری دانش آموز شود چرا که نقش منفعل را ایفا می کند . نمایش دادن (demonstration ) در این روش ، فرایند تدریس از طریق نمونه و آزمایش است . به طور مثال مدرس می توانند یک موضوع را با انجام یک آزمایش به دانش آموزان آموزش دهد .

روش نمایش دادن ، شبیه به نوشتن یک داستان است و موجب می شود که دانش آموزان با موضوع مربوطه ، ارتباط برقرار کنند . در حقیقت ، حفظ مطالب برای دانش آموزان سخت و وقت گیر است در حالی که همان مطالب از طریق ، نمایش دادن راحت منتقل می شود و قابل فهم است. این روش علاقه دانش آموزان به یادگیری را افزایش و حافظه را تقویت می کند . همکاری (Collaborating) همکاری اجازه می دهد تا دانش آموزان به طور فعال در فرآیند یادگیری با صحبت کردن با یکدیگر و گوش دادن به نظرات دیگران ، بهتر بیاموزند. پروژه ها و بحث های گروهی نمونه هایی از این روش تدریس هستند. معلمان ممکن است از همکاری ، برای ارزیابی توانایی های دانش آموزان برای کار به عنوان یک تیم، مهارت های رهبری استفاده کنند.

آموزش اصول و فنون تدریس در تبریز

دوره ی روش و فنون تدریس در تبریز

به مجموعه ی تدابیر و تکنیک هایی که برای رسیدن به هدفی ، با استفاده از امکانات و شرایط موجود مورد استفاده قرار می گیرد ، روش تدریس گفته می شود که نتیجتا به یادگیری ختم می شود. هر روش و تکنیک آموزشی  در آموزشگاه کاسپین ، دارای شرایط و خصوصیات خاصی است که نهایتا منجر به یادگیری فراگیران می شود . یک روش تدریس مناسب ،  باید متناسب با خصوصیات روانی و اصول بیولوژیکی انسانها ، باشد و همچنین باید دارای اعتبارمنطقی و ارزشی در جهت روش های مناسب و معتبر یادگیری باشد و با آرمان ها و ایده ال های انسانی مغایرت نداشته باشد  و نهایتا دارای اعتبار و ارزش تربیتی باشد .

اصولا روش های آموزش و تدریس بر اساس میزان کسب دانش توسط فراگیران مطالب و بهره برداری آنها از دوره مشخص می شود . فراگیران علم و دانش با تمرکز کردن ، گوش کردن ، نظاره کردن و طرح سوال و گرفتن پاسخ ، مطالب آموزشی د رآموزشگاه کاسپین را فرا می گیرند و طبق همین مسئله ، روشهای مناسب تدریس و آموزش انتخاب می شود . روش و تکنیک های تدریس و آموزش ، بسیار گسترده و فراوان هستند که هر کدام ویزگی خاصی دارند . هر یک از روش ها  و فنون تدریس مزایا و معایبی دارد ، به همین دلیل است که در آموزش موفق ، غالبا  استفاده و بکارگیری مجموعه ای از روش ها ی تدریس توصیه می شود تا نتیجه ی بهتر و کارایی بیشتری  داشته باشد .

همیشه مد نظرتان باشد که :

    اگر به مبحثی فقط گوش کنید ، آنرا فراموش خواهید کرد .

    اگر چیزی راببینید ، حتما به خاطر خواهید اورد .

    و هنگامی که عملا کاری را انجام می دهید آنرا یاد خواهید گرفت .

آشنایی و کاربرد مناسب روش های تدریس می تواند به برنامه ریزی و انتخاب روش های آموزشی و نتیجتا رسیدن به اهداف آموزش کمک موثری کند . همیشه قبل از آنکه به انتخاب روش تدریس فکر کنید به تعداد فراگیران ، مدت زمان آموزش ، سطح سواد و دانش فراگیران ، تجهیزات آموزشی و انتظار شما از میزان مشارکت و فعالیت فراگیران دقت کنید .

چرا دوره روش ها و فنون تدریس؟

روش: روش عبارت است از فرآیند عقلانی یا غیرعقلانی ذهن براي دستیابی به شناخت و یا توصیف واقعیت. در معناي کلی تر، روش هرگونه ابزار مناسب براي رسیدن به مقصود می باشد. روش ممکن است به مجموعه راه هایی که انسان را به کشف مجهولات هدایت می کند، مجموعه قواعدي که هنگام بررسی و پژوهش به کار می روند و مجموعه ابزار و فنونی که آدمی را از مجهولات به معلومات راهبری می کند، اطلاق می شود.

 تدریس: تدریس عبارت است از تعامل یا رفتار متقابل معلم و شاگرد، بر اساس طراحی منظم و هدف دار معلم، براي ایجاد تغییر در رفتار شاگرد. تدریس مفاهیم مختلف مانند: نگرش ها، گرایش ها، باورها، عادت ها و شیوه های رفتار و به طور کلی انواع تغییراتی را که می خواهیم در شاگردان ایجاد کنیم را در بر می گیرد.

روش تدریس به روش سازمان‌دهی، شکل یادگیری با هدف برآورده شدن یک هدف آموزشی خاص، یا به جای گذاردن یک اثر یادگیری خاص گفته می شود.

مخاطبین دوره آموزش مربگیری

  • آموزگاران و دبیران، مربیان پیش دبستان، هنرآموزان، متصدیان آزمایشگاه شاغل در مدارس غیر دولتی
  • فارغ التحصیلان، دانشجویان و علاقه مندان به حرفه معلمی جهت اشتغال در مدارس غیر دولتی
درباره این مطلب نظر دهید !